Готови за следващия кариерен ход

Готови за следващия кариерен ход

Готови за следващия кариерен ход

Завършилите MBA във Виенския икономически университет получават средна годишна заплата от 219 хил. долара

Много мениджъри избират престижни оферти, за да надградят образованието си и да продължат към ново кариерно ниво. Например магистърска степен по бизнес администрация. Това е добър избор – правилната MBA програма не просто води до кариерно развитие, тя предоставя нови възможности. Обаче повечето хора не знаят, че не е нужно да посещават бизнес университети във Великобритания, Франция или САЩ. Австрия също предлага отлични MBA програми.

Global Executive MBA програмата към Виенския икономически университет (ВИУ) е пример за това. Наскоро тя се класира на 34-то място в света в най-важната годишна класация за EMBA програми, тази на Financial Times (FT).

„По отношение на качеството, международния подход и търсенето на нашите студенти на пазара на труда нашата Global Executive MBA с лекота се нарежда до основните програми на водещи международни институции – дори има някои предимства, които няма да намерите другаде,“ казва проф. Барбара Щьотингер, декан на Екзекютив академията към ВИУ.

Рамо до рамо с водещите международни бизнес университети

Два критерия са особено важни при избора на MBA програма – международните акредитации и класациите. Te дават обективна оценка на нейното качество. Екзекютив академията към ВИУ е горда с факта, че е един от малкото университети с изключително желаната тройна акредитация от AACSB, AMBA и EQUIS.

„Към момента има само около 100 бизнес университета с тройна акредитация в целия свят. Нещо повече, EMBA класацията на FT ни постави в топ 50 на MBA програмите за четвърта поредна година, а от 2020 г. насам за втори пореден път сме едни от 35-те най-добри в света,“ каза проф. Щьотингер.

По думите ù университетът има изумителни резултати, особено в кариерните категории. Завършилите програмата се класират на 11-о място по професионален опит с впечатляваща средна заплата от 219 хил. щатски долара и увеличение на заплатата (след завършване на програмата) от 54%. „Нашата Global Executive MBA получи най-високия рейтинг от 9,75 точки по десетобална система, като надмина най-добрите пет програми в цялостната класация,“ добави проф. Щьотингер.

Подчертана международна ориентация

Колкото по-международно ориентирана е дадена MBA програма, толкова по-добре отразява съвременната бизнес реалност. Новата среда се отличава с цифровизация, културно многообразие и бързи темпове на промяна. Три фактора са особено важни за това: откъде идват участниците, наличието на преподаватели от целия свят и международни посещения за обучение. Над 70% от студентите на Global Executive MBA са от държава, различна от Австрия; 25 различни националности на випуск е обичайното. В допълнение пътуванията за обучение до САЩ, Южна Америка и Азия са основни елементи на програмата.

За информация относно програмата и възможности за стипендии вижте повече ТУК

[[{"fid":"392953","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":800,"width":1200,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Ключови думи