Не обсъждайте тези неща с екипа си

Не обсъждайте тези неща с екипа си

Искате открита и честна комуникация с хората от вашия екип, но понякога трябва просто да запазите мълчание и да ги ръководите. Трябва да упражнявате добра преценка по отношение на комуникацията в офиса. Има някои неща, които вие просто не трябва да споделяте с екипа си.

Например, никога не трябва да обсъждате личните си проблеми със служителите си. Вашата задача е да ги ръководите, а не да им стоварвате вашите страхове и жалби. Независимо от това колко зле се чувствате, никога не споделяйте тези чувства със служителите си. Говорете за това с вашите колеги или със партньора ви.

Ето и още няколко неща, които никога не бива да обсъждате с подчинените:

Конфиденциално, споделено само с вас. Няма значение дали става въпрос за информация, споделена ви от началник, партньор или подчинен. Длъжни сте да спазите етиката, дори и информацията да засяга служителите ви.

Информация, която те няма да разберат. Ако трябва да обясните нещо, направете го така че екипът ви да го разбере. Ако пък не можете да разкриете обяснението по някаква причина, дори не го споменавайте. Недоизказаните неща пораждат въпроси, притеснения у хората, което ги кара волно или неволно да измислят слухове. А това внася напрежение в работната атмосфера.

Не казвайте всичко, което нямате време да обясните. Това правило важи почти поради същите причини като горното. Когато трябва да запознаете екипа си с нововъведения не го правете, ако нямате достатъчно време. Отделете достатъчно внимание на това, което казвате, за да бъде то правилно и добре разбрано.

Слухове, клюки, или други подобни. Придържайте се към фактите. Не е ваша работа да разпространявате слухове. Те често правят работата по-трудна, отколкото е.

Не споделяйте страховете си. Вашата задача е да държите далеч от вашия екип страха, несигурността и съмнението, които са много широко разпространени в офиса. Разбира се може да споделите с тях вашите основателни опасения относно компанията, но не и да внасяте несигурност в екипа си.

Лична информация за другите. Никога не обсъждайте лична информация за когото и да е от колегите, заплатата му, неговото семейно положение, тревоги. Способността ви да успеете като мениджър зависи от способността ви да запазите поверителните въпроси в тайна.

Джон Рех за Management About

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ