6 храни и напитки, които ще подобрят тонуса на спортуващите

6 храни и напитки, които ще подобрят тонуса на спортуващите

6 храни и напитки, които ще подобрят тонуса на спортуващите

Вероятно знаете, че определени храни спомагат за по-добрите резултати при тренировка. Нашето тяло и мускулни групи имат различни потребности и поради тази причина всяко упражнение се различава по интензивност. Разбира се, храната също има основна роля за нашата визия и общо състояние. Foodpanda, подбра храни и напитки, които ще засилят ефективността на вашия тренировъчен режим.

Кафе - то е доказана енергийна помощ и подобрител на ефективността. Освен това не дехидратира. Може да добавите и мляко, като така ще набавите въглехидрат и протеин.

Овесени ядки - съдържат фибри с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на бавно усвояващи се въглехидрати, подходящи за кръвната захар. Подходящи са преди тежка тренировка.

Яйца - отлична храна за възстановяване. Имат високо съдържание на протеини и намаляват апетита.

Кисело мляко - подходящо е след тренировка, защото доставя протеина, необходим за изграждането на мускулите.

Ядки - проучванията показват, че хората консумиращи ядки, живеят по-дълго и поддържат здравословно теглото ни. Консумирайте ги преди тренировка.

Сладки картофи - отличен източник на витамин А, които е важен хранителен елемент. Те са подходящи за обяд. Съдържат диетични фибри и ниско съдържание на калории.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ