8 души остават в болница след зверската катастрофа с автобус край Монтана

8 души остават в болница след зверската катастрофа с автобус край Монтана

8 души остават в болница след зверската катастрофа с автобус край Монтана

Осем души остават в монтанската болница след тежка катастрофа край село Смоляновци в сряда вечерта, предаде Нова телевизия. След сблъсък с ТИР автобус с пътници, пътуващ от София за Видин, падна в дере с височина около 2 м.

Около 19:30 ч. в полицията постъпил сигнал за тежък пътен инцидент. Спасителни екипи на пожарната оказаха съдействие за извеждане на хората, а след приключването на спасителната операция бе извършен и оглед, за да се изяснят причините за инцидента.

„Образувано е досъдебно производство. Назначена е техническа експертиза и в близките дни ще стане ясно каква е причината за катастрофата”, заяви пред Нова телевизия инспектор Елвис Иванов от сектор „Пътна полиция” в Монтана. Той потвърди, че уредите са установили, че камионът се е движил със 100 км/ч.

Иванов обаче уточни, че в тази отсечка няма въведено изрично ограничение на скоростта, но общата максимална скорост за тежкотоварни автомобили е 70 км/ч.

Още вчера на шофьора на ТИР-а е направен тест за алкохол, пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици. 

При инцидента загина момиче на 21 години, а още 15 души пострадаха. Бременна жена, пътувала в автобуса, е родила преждевременно. И тя и, и бебето са в добро състояние.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ