"Първото бебе на Нова Зеландия" на среща на върха

Първото бебе на Нова Зеландия на среща на върха

"Първото бебе на Нова Зеландия" на среща на върха

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн създаде история като първата жена-световна лидерка, която присъства на срещата на Общото събрание на ООН с новороденото си бебе, пише The Guardian.

Ардърн се яви с бебето си в ООН в понеделник вечерта и поигра с нея, преди да да изнесе реч пред среща на върха, посветена на Нелсън Мандела. Докато говореше, партньорът й Кларк Гейфорд държеше тримесечното бебе в скута си.

Ардърн ражда на Нийв в болницата в Окланд на 21 юни и се завърна на работа след шест седмици отпуск по майчинство. 

Миналата седмица в Нова Зеландия бяха въведени промени, които да позволят на министър-председателя или министрите да пътуват с бавачка по задгранични задачи и това да се покрива от данъкоплатеца. Въпреки това, Ардърн каза, че билетите на Гейфорд за Ню Йорк и разходите му се изплащат от собствения й джоб.

Самият той публикува снимка в Twitter с пропуска за сигурност на Нийв, на който пише "Първото бебе на Нова Зеландия".

 

 

Той добави: "Бих искал да можех да заснема изненаданите погледи на японска делегация в ООН вчера, която влезе в заседателна зала в средата на смяната на пелената."

Ардер каза, че няма конкретен план, с който да се ангажира, на кои мероприятия да приръства дъжеря й. Всичко зависи единствено от това, дали се е наспала и кога ще се храни. 

В неделя Ардърн направи първото си изказване в Ню Йорк на срещата на върха на Уницеф, като повтори ангажимента си да прекрати детската бедност и да превърне страната си в най-доброто място в света, за децата.

Другите колеги на Ардърн коментираха колко мирно се държи Нийв, докато чака зад кулисите с баща си, а Ардърн се пошегува, че "не е било точно така тази сутрин в 3:30 часа".

"Имам възможността да взема детето си на работа. Няма много места, на които можете да го правите. Аз не съм златният стандарт за отглеждането на дете", отбеляза Ардърн, която обаче често заявява, че се надява един ден това да бъде норма за всички жени, които искат да балансират между кариерата и родителството.

"Ако мога да направя едно нещо и това е промяна в начина, по който мислим за тези неща, тогава ще се радвам, че сме постигнали нещо."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ