Южнокорейското разузнаване следи здравето на севернокорейския лидер със специално приложение

Южнокорейското разузнаване следи здравето на севернокорейския лидер със специално приложение

Националната разузнавателна служба на Южна Корея следи здравето на севернокорейския лидер със специална компютърна програма, се посочва в изявление на представител на парламентарната комисия по въпросите на разузнаването, съобщава ТАСС.

Разузнавателната служба е разработила специална програма, анализираща видеоизображения, за да създаде специален триизмерен модел, проследявайки и анализирайки промените във външния вид на обекта. Вече няколко години с нейна помощ се следи здравето на председателя на Държавния съвет на КНДР. 

Разузнавателната служба решила да покаже програмата в отговор на критики от опозицията, че след започналото тази година сближаване между двете Корея националното разузнаване на Юга вече не работи толкова усърдно. 

Депутатът съобщи,че по данни на разузнаването, Ким Чен-ун е "относително здрав", въпреки наднорменото тегло си и наследствените рискове от високо кръвно и диабет. 

На заседанието на парламентарната комисия бе съобщено също, че разузнаването анализира проби от почвата, взети от района на севернокорейския ядрен полигон Пунгени, който Пхенян обяви, че разрушава през май, предаде южнокорейската осведомителна агенция Йонхап. На този полигон Северна Корея извърши и шестте си пробни ядрени взрива, включително последния през септември 2017 г. 
За обработката на резултатите ще е необходимо време. В изследванията участват и чужди експерти, бе заявено в парламента.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ