Пореден нов шеф на фонда за лечение на деца

Пореден нов шеф на фонда за лечение на деца

Пореден нов шеф на фонда за лечение на деца

Д-р Георги Деянов поема ръководството на Фонда за лечение на деца в чужбина от 20 август. Той е назначен със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, след като вчера досегашният шеф д-р Мариета Райкова бе освободена от поста, след нейно желание, съобщиха от здравното министерство. Мотивите на д-р Райкова да напусне са "интензивността и спецификата на работата".

Това е поредно назначение на поста в последните няколко години, когато бяха сменени няколко директора. Самата д-р Райкова не изкара и година. Тя пое ръководството през септември миналата година, след като тогавашната шефка д-р Тинка Троева бе уволнена с с мотива, че е допускала системни нарушения и е изпратила за трансплантация в Германия дете, което можело да бъде лекувано у нас. Троева замени през март, 2017 г. известният български детски кардиолог д-р Владимир Пилософ, който пък пое институцията през април, 2016 година. Неговият мандат също бе белязан с множество протести от родители и искания за оставка на ръководството, а конкретният повод за отстраняването на д-р Пилософ бе оплакване за забавено лечение на дете в чужбина. Той бе назначен след уволнението на Павел Александров, на когото пък повдигнаха обвинение за престъпна схема за източване на фонда.    

Новият шеф д-р Георги Деянов е бил главен експерт във Фонда за деца до май 2017 г. Преди това е бил част и от Изпълнителната агенция по трансплантации.

Фондът продължава своята дейност и организация на работа, като следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ