Борисов: След 28 години България се превъоръжава

Борисов: След 28 години България се превъоръжава

Борисов: След 28 години България се превъоръжава

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички министерства, които са работили по стратегическия проект за превъоръжаване на българската армия, свързан със закупуването на самолетите F-16 Block 70.

По думите му усилията на българското правителство се оценяват от всички, включително и от Държавния департамент на САЩ. "Мисля, че никой, извън България, не би си позволил да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия, или на каквото и да било", подчерта Борисов, цитиран от БТА.

"Въпреки враждебната среда, в която работихме. Въпреки нежеланието на нашите политически и институционални опоненти да превъоръжим с един от най-добрите самолети българските военновъздушни сили, ви подравям за куража, силата и търпението на всички", се обърна Бойко Борисов към присъстващите министри.

Според премиера за първи път от 28 години България се превъоръжава, защото все още българската армия е въоръжена със старите руски оръжия. "Изтърпяхте много, но оценката на Департамента на САЩ, мисля, че е достатъчно ясна", отбеляза още Борисов. Той добави, че това е и геостратегическо решение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ