Работа

Amazon назначава нови 55 000 служители

Amazon назначава нови 55 000 служители

След като разраснаха работната си сила до над 1.3 млн. души през 2020 г., от Amazon планират да назначават още. Нови 55 хил. души служители ще се присъединят към компанията на глобално ниво, първият подобен ход, откакто изпълнителен директор е Анди Джаси, предаде CNN.

За идеята се съобщава седмици преди Деня на кариерата, който технологичният гигант празнува на 15 септември. Повечето нови работни места ще бъдат в корпоративни и технологични роли, които според Джаси са необходими, за да помогнат на Amazon да върви в крак с търсенето в търговията на дребно, рекламата и облачните услуги – все бизнес единици, които получиха тласък след началото на пандемията от COVID-19.

Освен това проектът Kuiper на компанията за изпращане на съзвездие от спътници за високоскоростен широколентов достъп също наема персонал.

Новите назначения ще увеличат с 20% глобалния корпоративен и технологичен арсенал от служители на Amazon, който в момента възлиза на около 275 хил. души. Amazon нае близо 500 хил. през 2020 г., а настоящото усилие ще направи тазгодишния Ден на кариерата най-големия в историята на компанията.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ