Questers отварят IT позиции за медийната група Dow Jones в София

Questers отварят IT позиции за медийната група Dow Jones в София

Questers отварят IT позиции за медийната група Dow Jones в София

Въпреки обстановката на икономическа несигурност и стагнация, която засегна и технологичния сектор, компанията за дистрибуция и разработка на софтуер с българско участие Questers отваря нови работни места в сътрудничество със световния новинарски и информационен портал Dow Jones.

Questers е компания, предоставяща пълен спектър от услуги на международни технологични компании, помагайки им да изградят и управляват високоефективни екипи в Източна Европа.

В портфолиото на Dow Jones пък влизат световноизвестни издания като The Wall Street Journal, Factiva, MarketWatch и Financial News. Компанията е една от водещите за финансова информация в целия свят. От създаването си през 1882 г. тя се стреми да намира иновативни начини за предоставяне на информация и надеждни бизнес данни на своите клиенти.

Днес тя е част от групата на медийния гигант News Corp (през 2018 г. Questers сключи партньорство с друга компания от същата група – NewsUK) и обединява водещи световни издания и информационни платформи, подпомагащи найамбициозните компании и професионалисти в света.

Технологичният отдел на Dow Jones разработва иновативни технологични решения, които гарантират, че клиентите им получават информацията от която се нуждаят, когато и където пожелаят. Създаденият преди повече от 15 години български офис на компанията успешно си сътрудничи и подкрепя работата на глобалния технологичен екип в разработването на високоефективни уеб и мобилни приложения, приложно-програмни интерфейси и други.

Ефективността, професионализмът и изключителната работа на софийското звено през годините водят до стратегическото решение за разрастване на екипа и увеличаване на капацитета му. С оглед на желаното бързо, но устойчиво разширяване на екипа си в България, компанията идентифицира нуждата от надежден съюзник с богат опит в привличането, мотивирането и задържането на висококвалифицирани технологични кадри.

Успешното сътрудничество с News UK, чийто екип в България вече наброява над 30 човека, подкрепя избора на Questers като стратегически партньор за планирания растеж на Dow Jones. На база новото партньорство, Questers ще изгради високоефективна технологична единица, която ще работи рамо до рамо с основния технологичен екип на Dow Jones.

С цел изграждането и развиването на този изключителен екип, Questers започва търсене на опитни DevOps и .Net софтуерни инженери. Новите членове на екипа ще бъдат ангажирани с разработването на динамичната платформа на Dow Jones, която предоставя най-пълната колекция от новини и данни в света. Информация за отворените позиции можете да откриете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ