С две гласувания кабинетът "Петков" падна

С две гласувания кабинетът

С две гласувания кабинетът "Петков" падна

Правителството не успя да преодолее вота на недоверие. Две гласувания в пленарна зала потвърдиха решението. При първото, от 239 депутати вота на недоверие подкрепиха 124, а 115 бяха против. Нямаше въздържали се. По искане на "Продължаваме промяната" гласуването беше повторено, съответно с резултати 123 за вота и 116 против.

„Това, което се случи днес в пленарна зала, беше логично и очаквано. Задкулисието се появи във всичките си нюанси”. Това бяха първите думи на премиера в оставка Кирил Петков след гласуването. „В залата непрекъснато чувах:  сега натиснете „не”, натиснете „да”. Да, вероятно сгрешихме в начина, по който комуникирахме с българския народ, но нито за момент не се отклонихме от целите и решенията си. Няма нищо страшноу казвам го не веднъж. Извоюването на държавата не става с един ход , а с поредица от стъпки. Не можеш с политически манипулации да овладееш народ, който вече се е събудил. Днес паднаха всички маски. Не мога да се съглася, че ще ги управлява Пеевски, Митрофанова, Борисов и Трифонов. Има шанс за България. Това зависи от хората, които ме очакват отвън”.

 „От тук нататък продължаваме битката срещу олигархията”, закле се Делян Пеевски секунди след напускане на залата от депутатите на ПГ на ДПС.

Очаквайте още подробности!

Ключови думи