БФС избра сърбин за селекционер на националите по футбол

БФС избра сърбин за селекционер на националите по футбол

БФС избра сърбин за селекционер на националите по футбол

Сръбският специалист Младен Кърстаич е новият национален селекционер на България. Това реши Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз на днешното си заседание, проведено в НФБ „Бояна“, става ясно от съобщение на сайта БФС.

48-годишният треньор е подписал договор за 2 години и ще дебютира начело на „лъвовете“ в септемврийските мачове от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония. В екипа на Кърстаич влизат асистентите му Неманя Милинчич и Стефан Янкович, а треньор на вратарите ще бъде Дарко Божович. Към треньорския екип се присъединява и бившият български национал Иван Иванов, който работи с новия селекционер по време на престоя си в Партизан (Белград).

Младен Кърстаич и екипът му бяха официално представени на пресконференция днес от президента на БФС Борислав Михайлов и техническия директор Георги Иванов, които изразиха задоволството си от сключения договор. „Смятам, че това е стъпка в правилната посока. Младен е представител на традиционно силна футболна и треньорска школа. Той е млад и амбициозен, но въпреки това разполага със солиден опит и съм сигурен, че с авторитета си ще допринесе за по-доброто бъдеще на българския национален отбор“, заяви Борислав Михайлов.

Младен Кърстаич е една от легендите на Партизан и сръбския футбол. Роден е на 4 март 1974 г. в Зеница, а футболният си път започва от школата на местния Челик. В продължение на 4 години носи фланелката на Партизан, а почти цяло десетилетие играе на високо ниво в Бундеслигата и печели шампионската титла и Купата на Германия с екипа на Вердер (Бремен). Впоследствие играе за Шалке 04, преди да завърши кариерата си в Партизан.

За националния отбор на Сърбия има 59 мача и 2 гола. Треньорският му път стартира като асистент на Славолюб Муслин в представителния тим на Западната ни съседка, а през 2017 г. е назначен за селекционер и води Сърбия на Световното първенство в Русия през 2018 г. Впоследствие става председател на Борда на директорите на босненския Радник, води елитния сръбски ТСЦ Бачка Топола, а последния му професионален ангажимент е като старши треньор на израелския гранд Макаби (Тел Авив).

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ