Страхотно представяне на българските джет пилоти на KING'S CUP 2016

Страхотно представяне на българските джет пилоти на KING'S CUP 2016

Страхотно представяне на българските джет пилоти на KING'S CUP 2016

Единствените български джет пилоти, Кристиян Киров и 14-годишната надежда Алекс Петров, се представиха страхотно на завършилото днес Световно първенство по джетски в Тайланд. Киров подобри класирането си от миналата година и завърши на пето място, а Алекс направи впечатляващ международен дебют при децата и също извоюва петата позиция.

Първият ден на световното бе повече от успешен за Кристиян Киров. В Мото 1 бургазлията направи се нареди втори. Той изостана малко на старта, но успя да изпревари няколко джета, за да се класира на втората позиция. Същия ден Киров доказа, че е най-добрият пилот в своята категория и в Мото 2 отвя конкурентите си и спечели първото място. В края на първия ден, Киров имаше сериозни притеснения относно двигателя на своята машина, като всички механици в щаба на България се молеха единствено джета да издържи, за да може България да има своя първи световен шампион в този спорт.

През ден втори, в който бяха финалните два старта, Киров започна прекрасно и в Мото 3 стартира отново безпогрешно и поведе колоната. Точно когато многобройната българска агитка усещаше вкуса на шампионската титла, се случи най-неприятното. Двигателят на българина не издържа и получи сериозна повреда, с което работата на джета стана невъзможна. След драматичната ситуация, българският отбор взе решение да участва на последното Мото 4 с резервен джет. В този последен старт, Киров не успя да покаже най-доброто от себе си и завърши на осмо място, а с това и фиксира крайното си класиране – пето място в света.

„Знаехме, че имам огромни шансове за световна титла, с такава нагласа дойдохме тук. Разбира се, това е моторен спорт и машината, с която се състезаваш е най-важна. За жалост, моята не успя да издържи до края и това, което всички искахме най-силно, а именно Световната титла да дойда в България, не се случи. Все пак ще направим нужните анализи и се надявам догодина да се представим по-добре. Изпращам успешна състезателна година и дано повече спонсори да ни подадат ръка, защото джетски спорта е един от успешните спортове за България в международен план”, коментира Киров непосредствено след края на световното първенство.

Другият ни представител, 14-годишнят Александър Петров, направи много добри карания и в четирите Мотота, като единствената причина да не грабне медал, бяха по-скромните възможности на машината му, в сравнение с показателите на останалите джетове в неговия клас. Все пак Алекс е повече от доволен от дебюта си на международната сцена, като представителите на KING’S CUP предвиждат бляскаво бъдеще на малкия в този спорт.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ