Тръмп обмисля нов указ срещу имиграцията

Тръмп обмисля нов указ срещу имиграцията

Тръмп обмисля нов указ срещу имиграцията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля възможността да подпише нов указ за имиграцията, след като съдът блокира действието на сегашния указ, който предвиждаше замразяване на бежанската програма на САЩ и недопускането на територията на страната на граждани от седем мюсюлмански страни, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пред репортери на борда на президентския самолет Еър форс уан на път за Флорида Тръмп изрази убеденост, че ще спечели съдебния спор. "Имаме и много други варианти, включително просто да изготвим съвсем нов указ", каза той. "Нужно е да се действа бързо от съображения за сигурност. Така че може и така да направим", добави Тръмп и посочи, че развитие по въпроса може да се очаква още в началото на идната седмица.

Междувременно, високопоставен представител на Белия дом съобщи, че администрацията на Тръмп няма да сезира Върховния съд с искане да се отмени решението на апелативния съд в Сан Франциско, който в четвъртък потвърди решението на федерален съдия в Сиатъл да се преустанови действието на президентския указ за имиграцията.

Сегашният указ на Тръмп временно забранява на хора от Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да влизат в САЩ за 90 дни и на всички бежанци за 120 дни, освен бежанците от Сирия, на които достъпът до САЩ се забранява безсрочно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ