Прегрява ли екипът? Обърнете въпроса!

Прегрява ли екипът? Обърнете въпроса!

Вместо да мислите за начини за предотвратяване на прегарянето от работа, обърнете въпроса. Попитайте как можете да презаредите служителите си с енергия, креативност, вълнение и удовлетворение. Трябва да култивираме издръжливост. Безмилостната работа не води до максимален резултат. Ето защо трябва да се научим как да балансираме между интензивната работа и почивката. Ето как можете да помогнете на екипа си да се чувства балансиран.

Традиционното „две почивни седмици в годината“ е остаряло, особено когато сме свързани през цялото време. Отдавна реших да предложа неограничено време за почивка, пише в статия за Inc Адам Борнщайн, основател на маркетингова и брандинг агенция Pen Name Consulting. Има ли риск служителите ви да вземат твърде много отпуски? Разбира се, отговаря той, но допълва, че това е проблем с наемането. Според него, добрите служители ще излязат в отпуск, когато имат нужда от това, и ще се завърнат на работното си място, когато вие имате нужда от тях.

Хората мразят да правят грешка и след това да получават ужасяващ имейл или текст от шеф. Култура, която не толерира грешки, изтощава умствено. Ако премахнете страха, вие намалявате стреса и подкрепяте творчеството. Позволете на служителите си да видят това, като приемат грешките и използват „провалите“ като възможност за всеки да се учи и да се развива.

Инвестирайте в личностно израстване, съветва Борнщайн. „Всяка година питам служителите си къде биха искали да се подобрят. След това ги насърчавам да намерят възможности, които ще им помогнат да постигнат тези цели и да им предложат да инвестират в растежа си. Ако покажете на служителите си, че ви е грижа и поставяте действия зад думите си, може да откриете, че служителите ви вършат още повече работа за вашата компания“, пише той.

Подобно на инвестирането в личното им израстване, важно е да разберете как вашите служители биха искали да напредват във вашата компания. Не става въпрос само за стойността, която служителят носи за бизнеса. Става дума за стойността, която носите на служителя. Ако вашият екип знае, че мислите за това как да се издига нагоре, хората в него ще се насърчават да останат и да успеят.

И накрая, дайте на служителите си време да намалят мащаба от ежедневното тактическо изпълнение. Толкова сме заети, че рядко натискаме пауза и мислим стратегически за възможностите или завъртанията на широката картина. „В моята агенция, например, се опитваме да ограничим срещите и обажданията до два дни в седмицата (вторник и четвъртък) и да оставим три дни отворени за задълбочена работа и творческо мислене. Това е лесна смяна, която прави екипа ни много по-щастлив“, допълва Борнщайн.

Няма един начин да избегнете бърнаута. Работата е тежка. Но ако постоянно работите, за да покажете на служителите си, че ви е грижа, инвестирате в техния растеж и предоставяте възможности за презареждане и възстановяване, вероятно ще откриете, че щастието и резултатът ще се подобрят драстично.

Източник: Адам Борнщайн, основател на Pen Name Consulting, маркетингова и брандинг агенция, за Inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ