Универсална рецепта срещу пандемичната умора

Универсална рецепта срещу пандемичната умора

Универсална рецепта срещу пандемичната умора

Тревожност, стрес, страх, фобии, проблеми със семейството и отношенията, конфликти на работното място, тъжни спомени и емоционални рани, както и липсата на физически контакт. Това са само част от психологическите последици, с които ще се сблъскаме през следващите месеци. Поради тази причина от Alares, испанска компания, специализирана в грижата за хората, създаде поредица от съвети за подобряване на психичното ни здраве.

Намерете баланс в работата - 59% от испанските работници страдат от стрес на работното място. Все по-трудно е да се разделим с работата от разстояние, но може да се окаже, че комбинираният модел (офис, дом) от престой на работа и хоум офис може да е най-добрият вариант. Трябва да си поставите реалистични и постижими цели и задачи. Позволете си един ден да не бъдете хиперпродуктивен човек. Намерете баланс и се ангажирайте да съчетаете личния и служебния си живот. 

Възползвайте се от витамин D през пролетта - Пандемията ни накара да прекарваме повече време вкъщи и зимата, която е на път да приключи, също беше дълга. Витамин D е много важен за нашето тяло и неговият дефицит може да причини костни фрактури и остеопороза, мускулна слабост, възпаление. Този витамин ни помага да укрепим имунната система. Слънчевите бани 10-15 минути на ден сутрин и последните часове на деня ще създадат емоционално благополучие благодарение на стимулацията на невротрансмитери като серотонин. 

Отидете на физиотерапия - Някои изследвания за ползите от масажа показват, че те са ефективни в борбата със стреса, болката и мускулното напрежение. Те също имат за цел подобряване на безсънието, причинено от стрес или лечение на тревожност например. Работата от разстояние в някои случаи може да навреди и на правилната стойка на тялото. Може би е време е да отидете на физиотерапия. 

Правете физически упражнения - Спортът или физическите упражнения, съчетани със здравословна диета, ни помагат да подобрим качеството си на живот. Една от най-добрите защитени от пандемия дейности е йогата. Позволява ни да спим по-добре, помага в борбата със стреса, както и за подобряване на взаимоотношенията ни. Към причините да практикуваме йога, можем да добавим още една: тя може да се прави индивидуално, а това е безопасен начин за избягване на инфекции. 

Уважавайте графиците - Емоционалният баланс е синоним на щастие. За да го намерите, трябва да имате положително отношение и да взимате решения с увереност и желание да се учите. Уважавайте графиците и най-вече си почивайте. Правилното дишане е най-бързият начин да поемете контрола над ума си. Влезте в контакт с природата. Избягвайте излишния шум. Звукът е важен като форма на насърчение, но мълчанието също трябва да се цени. Знаете ли, че във Финландия например тишината се продава като туристическа атракция? Може би затова жителите му са най-щастливите в света.

Погрижете се за себе си - Грижата за себе си не винаги означава да купувате нещо или да харчите пари, а да подобрите самочувствието и да правите нещо, което наистина искате. Оценявайте времето си. Изправете се и оставете други хора да се грижат за вас.

Източник: eleconomista.es

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ