Притежавате ли страстта на истински предприемач?

Притежавате ли страстта на истински предприемач?

В наши дни всеки може да стане предприемач благодарение на всички налични цифрови ресурси на една ръка разстояние. Много предприемачи обаче скоро след началото на своя бизнес разбират, че е необходимо специално ниво на страст и стремеж, за да успеят. Нещо повече, според Бюрото по трудова статистика на САЩ, близо 20% от малките предприятия се провалят през първата година и 50% се провалят след 5 години.

Започнах множество бизнеси през последните 40 години и изпитах от първа ръка колко предизвикателно може да бъде предприемачеството, но също така изпитах и ​​наградите, пише Уейн Гошкарян в статия за Inc.com. Според него, ако по душа сте предприемач, време е да впрегнете своя стремеж и креативност и ще бъдете изумени къде могат да ви отведат те. Ето как да разберете дали имате всичко необходимо, за да станете предприемач.

Винаги се стремите към повече 

Когато бях на 11 години, поех първата си работа като вестникарче за маршрут от 50 къщи. Бях развълнуван, че имам собствени пари и скоро бях нетърпелив да намеря начин да печеля повече. Мислех си за други продукти, които мога да доставя на клиентите си и започнах да предлагам почистващи продукти на клиентите си, когато се срещах с тях два пъти месечно. Поглеждайки назад, сега виждам, че този стремеж беше ясна индикация за моя предприемачески дух, дори като младо момче. Гладът за повече е нещо, което виждам в почти всеки успешен предприемач.

Решавате проблеми 

Когато създавате нов бизнес или продукт, винаги препоръчвам да помислите какво липсва в индустрията, в която бихте искали да се развивате и дали има процес, който може да бъде опростен или решен с продукт или услуга. След като работих в застрахователната индустрия през 90-те години, започнах да обмислям как тази индустрия може да бъде подобрена. Известно беше, че е бавен и като цяло изостанал от времето, така че знаех, че има начин да го изведа на следващото ниво. С достъпа до интернет и компютъра по онова време, аз се надявах да има начин да се слеят тези технологични постижения с бавно развиващите се процеси в застрахователната индустрия. През 1993 г. разработих система за записване на лаптоп, за да комуникирам основните предимства и ползи 10 години преди индустрията да разгледа цифровите методи. Ако идентифицирането и създаването на решения на наболели проблеми е естествено за вас, има вероятност да станете страхотен предприемач.

Сега стартирате бизнеса си

Когато става въпрос за управление на собствен бизнес, единственият човек, който може да ви подтикне, сте вие. Предприемачеството е трудна работа и не е за хора със слаби сърца. Ако нямате мотивация да ръководите компанията си и да взимате трудни решения, вероятно бизнесът ви никога няма да се засили. Истинските предприемачи знаят, че съдбата им е в собствените им ръце и използват това като мотивация, за да се стремят да бъдат най-добрите за своя бизнес.

Източник: Уейн Гошкарян за Inc.com