7 съвета за страхотно представяне на интервю за работа

7 съвета за страхотно представяне на интервю за работа

Без значение колко високо е самочувствието ви и колко добри са вашите комуникативни умения, интервюто за работа винаги е стресиращо преживяване.

Все пак, вие се срещате с група напълно непознати хора и няма как да знаете какво точно харесват и търсят, колкото да се подготвяте предварително.

Въпреки това, има няколко универсални начина да впечатлите интервюиращите, независимо от това кои са те и какво искат от вас.

Това са 7 съвета, които ще подобрят шансовете ви за спечелването на желаната работа.

1. Отидете по-рано от предвиденото

Когато се появите по-рано на интервюто за работа, вие показвате на интервюиращия, че уважавате неговото време и не искате да го губите със закъснения и недоразумения. Направете нужното, за да пристигнете малко по-рано от предвиденото и няма да съжалявате.

2. Представете се в най-добрата си светлина

Изглеждайте така, както бихте искали да бъдете възприети. Ако искате да мислят за вас като за стилен човек, но и професионалист на ниво, направете така, че вашето облекло да съответства на тези очаквания. Не пренебрегвайте влиянието, което външният вид има при създаването на първо впечатление.

3. Изключете телефона си

Вместо да оставяте телефона си на безшумен режим, по-добре е да го изключете напълно, за да не се изкушавате тайно да го използвате по време на интервюто.

4. Не говорете негативно за хората, с които сте работили преди това

Всички сме имали проблеми и неприятни случки на предходни работни места и позиции, но това не е причина да злословим за бившите си колеги и да се оплакваме от условията, при които сме работили в предишната компания.

5. Подгответе добре обмислени въпроси

Почти всички кандидати знаят, че е препоръчително да зададат въпросите си в края на интервюто, но много от тях не осъзнават колко важно е да зададат правилните въпроси. Покажете, че сте направили нужното проучване на компанията, сферата на работа и позицията, за която сте най-подходящ, задавайки точните въпроси.  

6. Вземете всичко

По-добре е да се подсигурите допълнително, отколкото да отидете неподготвени. Вземете още няколко екземпляра от автобиографията си, заедно с визитни картички и личното си портфолиото, ако е приложимо в случая. Изглежда много по-професионално да имате тези неща с вас, отколкото да кажете на интервюиращия, че ще получи копия по-късно.

7. Бъдете позитивни

Да отидете на интервю, когато сте в лошо настроение, е една от най-големите грешки, които може да направите, особено ако това отношение не отразява истинския ви характер. Бъдете позитивни и гледайте оптимистично на възможността да получите работата, това значително ще увеличи шансовете ви да оставите добро впечатление у интервюиращия.

Питър Икономи, автор на бестселъра „Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty“, за inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ