Лидерите правят така

Лидерите правят така

Формулата на успеха може да бъде трудна за описване и приложение, но когато става дума за лидерите в бизнеса, те определено знаят нещо повече от останалите за ключа към успеха.  Знаят къде да фокусират своето внимание, какво трябва да направят и какъв е най-добрият подход към всяка задача. Ако следвате техния пример, вашият личен успех няма да закъснее. Това са 9 навика, характерни за всички успешни хора:

1. Непрекъснато се стараят да опознаят себе си по-добре

Постигането на добро себепознанието не е толкова лесно, колкото може да звучи, тъй като човешката личност не е статична. Ако искаме да познаваме добре себе си, трябва постоянно да полагаме целенасочени усилия, за да обновяваме представата си за нашата собствена идентичност. Това е изключително важно за постигането на успех, в която и да е било сфера на живота, тъй като без нужното себепознание човек лесно може да стане жертва на необмислени и прибързани решения, както и на преследването на погрешните цел.

2. Те правят така, че нещата да се случват

Има хора, които чрез своите действия и думи правят така, че нещата да се случват. В същото време, има хора, които просто са странични наблюдатели, както и такива, които се чудят какво точно се е случило. Успешните хора са от първия тип. Те са катализатори на промяната. Водени от своята страст и мотивирани от своите мечти, успешните хора имат нужните решителност и смелост, за да поемат риск и да предприемат действията, които ще донесат желаните от тях резултати.

3. Те не си позволяват да стават жертва на „аналитичната парализа“

Неспособността на хората да  вземат решения, особено в най-важните моменти, може да бъде истинска непреодолима пречка по пътя към успеха. Някои експерти наричат това състояние „аналитична парализа“. Тя се характеризира с прекалено обмисляне на нещата и постоянно колебание. Вслушването в интуицията е значително по-ефективен начин за вземане на решения, отколкото прекомерния анализ на ситуацията.4. Не се страхуват от промените

Много хора изпитват страх от непознатото и неизвестното, но успешните хора разбират, че стига да вървят в правилната посока, промяната може да бъде нещо позитивно, а в много случаи и наложително.

5. Фокусират се върху намирането на решения, а не върху самите проблеми

Успешните хора отделят 90% от своето време на намирането на решения и само 10% на анализа на самите проблеми. Когато от вас зависи разрешаването на определен проблем, най-добре е да се фокусирате именно върху изграждането на стратегия, която да ви помогне да се справите с него, вместо да си губите времето в размисли и съжаление за отминали грешки. Иначе казано, това означава, че е по вероятно да постигнете желания резултат, ако предприемете действия, с които да повлияете директно на така създалата се ситуация.

6. Те разбират, че провалът е неразделна част от пътя към успеха

Успешните хора знаят, че провалите са стъпалата, върху които се гради успехът. Страхът от провала е единственото нещо, което може да направи една мечта непостижима. 7. Тяхната цел е да създадат нещо, в което наистина вярват

Ако искате да бъдете наистина успешни, трябва да изградите нещо, в което да вложите цялото си сърце и душа. Всяко начинание ще ви изправи пред различни препятствия и трудности, което означава, че ще имате нужда от много воля и устойчивост, за да продължите напред, а това изисква да бъдете истински заинтересовани и ангажирани с вашата работа.

8. Те превръщат успеха в избор

Повечето хора си мечтаят и се надяват да бъдат успешни, докато успешните хора избират да бъдат такива. Изборът да бъдат успешни и да следват сърцето си е подкрепен от тяхната решителност и твърдото им убеждение, че могат да постигнат целите си. Решението да повярвате в нещо по-голямо от вас е началото на всяка успешно начинание.

9. Те дават всичко от себе си

Успешните хора разбират по-добре от всеки друг факта, че не могат да си позволят да чакат пред тях да се открият възможности. Вместо това, те самите създават нови възможности като поемат инициативата в свои ръце. Те се открояват от тълпата, защото отказват да бъдат посредствени и да се носят по течението. Винаги дават от себе си повече, отколкото другите очакват от тях, и никога не си търсят оправдания и извинения за слабото си представяне. Те държат контрола върху своята съдбата в собствените си ръце.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ