WhatsApp ще поднови най-старата си функция за поверителност

WhatsApp ще поднови най-старата си функция за поверителност

WhatsApp ще поднови най-старата си функция за поверителност

WhatsApp ще поднови най-старата функция за поверителност на приложението, като добави още възможности за контрол кой може да вижда нашите данни, пише eleconomista.es

Една от най-известните функции на WhatsApp е тази, която показва в колко часа някой наш приятел е бил активен за последен път. Можем да го видим точно под името на потребителя, където пише „Последният път днес в ...“. Това ни позволява да знаете дали контактът е буден, дали е на разположение за разговор или просто не се е включвал дълго време в приложението. Това обаче е информация, която много пъти не искаме да дадем.

В настройките на WhatsApp вече имаме възможност да контролираме тези и други данни, но сме малко ограничени. Можем само да го споделим с всички, само с нашите контакти или с никого. Приложението не взема предвид, че можем да имаме контакт в мобилния телефон, с когото наистина не искаме да говорим или че не се интересуваме да разберем какво прави.

Сега, както разкрива WABetaInfo, приложението ще ни позволи да изберем контакти, с които да не споделяме тази информация. Новата опция ще се казва „Моите контакти с изключение на ...“ и ако щракнем върху бутона, можем да добавим потребители, които няма да могат да видят състоянието на връзката ни. Останалите контакти ще могат да го видят без проблеми. 

Тази функция ще се прилага и за други данни, които може да са частни, като например изображението на профила, което вече няма да се налага да показваме на всички, както и за състоянието и личната ни информация. Имайте предвид, че това работи и в друга посока, пише изданието. Ако направим контакт неспособен да види последния път, когато сме се свързвали, няма да можем да видим и тези данни в неговия профил.

Функцията все още се разработва, но вече е внедрена поне в бета версията за iOS на WhatsApp и се очаква тя да достигне и версията за Android. Следователно е възможно тя да бъде променена или разширена, когато най-накрая бъде пусната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ