Тошко Йорданов: Не знам дали другите в коалиция чуха предупреждението

Тошко Йорданов: Не знам дали другите в коалиция чуха предупреждението

Тошко Йорданов: Не знам дали другите в коалиция чуха предупреждението

„Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни“. Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във „Фейсбук“, в който заяви, че коалиционните партньори не се „допитват до „Има такъв народ“.

Постът на Трифонов предизвика отговор от председателя на Народно събрание Никола Минчев, който заяви, че от ИТН най-често отсъстват от коалиционните съвети.

„Отидете при Никола Минчев и го питайте на кой коалиционен съвет не е имало представител на „Има такъв народ“. Той излъга. Минчев е бил само на един коалиционен съвет извън парламента. Много ми е интересно на база каква информация работи. Винаги е имало представители на ИТН на коалиционните съвет", уточни Йорданов.

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, „не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Той заяви, че политиката към Северна Македония представлява отстъпление от коалиционното споразумение.

„По много от нещата в споразумението просто не се работи, а за тези шест месеца можеше да се направят много неща. Излезе информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това. По-голямата конкретика, ако изобщо се стигне до нея, когато му дойде времето“ , каза Йорданов.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото, останалото е политическо говорене, добави Йорданов. Абсурд е да изпълним изискванията за 2 месеца, твърди той.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ