Управление

Лица

|

Боряна Манолова бе преизбрана за председател на Съвета на жените в бизнеса в България

Боряна Манолова бе преизбрана за председател на Съвета на жените в бизнеса в България

Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова бе преизбрана за председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Това стана по време на Общото събрание на организацията, което се състоя в София. Участниците в събранието подкрепиха единодушно предложението за преизбирането ѝ за нов 3-годишен мандат начело на СЖББ.

„За мен е висока чест, че членовете на Съвета на жените в бизнеса в България ми гласуваха отново доверие като председател на Управителния съвет. Инициативите, зад които застава Съветът, са и мои лични каузи. Затова за мен новият мандат е не само признание за това, че вървим в правилна посока, но и сериозна отговорност, която ме мотивира и вдъхновява“, коментира по повод преизбирането си д-р инж. Манолова.

„От създаването си през 2012 г. досега Съветът успя да се утвърди като водещата организация у нас в сферата на насърчаването на личностното и професионалното развитие на жените. Гордеем се, че имаме зад гърба си множество успешни проекти, които смятаме да продължим да разширяваме и надграждаме, както и да допълним с нови интересни инициативи“, отбеляза тя.

Съветът на жените в бизнеса в България е сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е да популяризира добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции; да подкрепя младите специалисти и таланти, за да реализират потенциала си в България и да подпомага младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование. Сред емблематичните проекти на организацията са Лидерската академия „Успяваме в България“ - високопрофесионална обучителна програма за дами на средни мениджърски позиции и собственици на малък и среден бизнес, както и Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ - най-мащабната инициатива у нас, насочена към задържането на младите хора в страната. Най-новият проект на Съвета е форумът „Жените-таланти в бизнеса - Невероятната ТИ“, организиран в партньорство с Hewlett Packard Enterprise.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ