Емил Спахийски поема оперативното управление на медийната група "Вестник Телеграф" ЕООД

Емил Спахийски поема оперативното управление на медийната група Вестник Телеграф ЕООД

Емил Спахийски поема оперативното управление на медийната група "Вестник Телеграф" ЕООД

Известният журналист, сценарист и кинорежисьор Емил Спахийски поема оперативното управление на „Вестник Телеграф“ ЕООД като директор „Съдържание и бизнес развитие“. Той ще отговаря за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“.

Емил Спахийски им почти 30-годишна биография в печатните медии. Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent. През 2001 година основава сп. „За мен“, а три години по-късно става главен редактор култовото списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“.

В последните години Спахийски се утвърди и като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са: „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“. Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и Българската Коледа.

За своята журналистическа дейност е носител на множество отличия, сред които „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Емил Спахийски е магистър по „Източна филология – турски език“ от Националния военен университет „Васил Левски“, „Журналистика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Кино и телевизионна режисура“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Има специализации в НАТФИЗ, Средиземноморския филмов институт, European University for peace and conflict studies (Австрия) и Московското училище по политически науки.

Медийната група „Вестник Телеграф“ ЕООД, която бе собственост на Делян Пеевски бе придобита на 100% през март година от Нет Инфо, част от Нова Броудкастинг Груп. В портфолиото на компанията са едни от най-тиражните и утвърдени печатни издания на българския медиен пазар, сред които националните всекидневници „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“ и седмичното издание за политика, бизнес и култура - „Политика“. „Вестник Телеграф“ ЕООД притежава и информационна агенция „Монитор“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ