Херберт Дис е новият генерален директор на Volkswagen

Херберт Дис е новият генерален директор на Volkswagen

Херберт Дис е новият генерален директор на Volkswagen

Германският автомобилен концерн Volkswagen има нов президент и генерален директор - това е Херберт Дис, предават международните медии. 

Решението е взето като част от пълна трансформация на ръководната структура на компанията, посочва "Франс прес".

Дис заменя незабавно Матиас Мюлер, който оглави компанията през 2015 г. в разгара на скандала с манипулираните дизелови двигатели.

В ръководния съвет на компанията влиза и президентът на нейния филиал Porsche Оливър Блум.

В изявление на автомобилния гигант се казва, че Мюлер го напуска по взаимно съгласие, информира БТА.

Бивш президент на Porsche, Мюлер бе подписал договор да е начело на Volkswagen до 2020 г. Той поде голямо преструктуриране, насочено към намаляване на цените и разходите и към електрифицирането на колите. Мерките целяха да извадят Volkswagen от затрудненото положение, в което се намираше.

Херберт Дис, роден през 1958 г. в Мюнхен, е завършил Техническия университет в града - дипломира се като инженер през 1983 г. Завършил е и докторантура в същия университет. От 1989 до 1996 е работил за "Бош" в Щутгарт. По-късно започва да работи в BMW. Бил е началник на завод на компанията в Бирмингам, Англия, между 1999 и 2000 г. и в Оксфорд - между 2000 и 2003 г. Между 2007 и 2014 е заеемал позиция в BMW AG, докато през декември 2014 г. не постъпва във Volkswagen. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ