Управление

Лица

|

Как могат предприемачите да запазят своята мотивация

Как могат предприемачите да запазят своята мотивация

Започването на собствен бизнес може да изглежда като непосилна задача за повечето хора, но аз вече съм го правил няколко пъти и спокойно мога да кажа, че задачата не е толкова невъзможна, колкото си мислите.

Макар че първоначалните разходи, дълги часове на работа и сравнително ниската вероятност да успеете могат да бъдат обезсърчаващи, ако искате да се задържите в света на предприемачеството, трябва да има нещо, което да ви мотивира да продължите напред.

Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но четири години след основаването на моята адвокатска кантора, тя продължава да расте въпреки всички други ангажименти, които съм поел, включително и завършването на моята книга „How to Play the Game: What Every Sports Attorney Needs to Know“.

По тази причина мисля, че съм достатъчно квалифициран, за да споделя няколко съвета за това как да запазите вашата мотивация, когато се изправите пред поредното предизвикателство.

1. Вслушвайте се във вашата интуиция

Повечето млади и амбициозни предприемачи се вкопчват в най-популярните стратегии за постигане на успех или в тези, за които мислят, че най-бързо ще ги отведат до желания резултат.  Онези, които в крайна сметка постигат нещо специално и уникално, не се страхуват да поемат по свой собствен път. Ако интуицията ви подсказва, че сега е правилният момент да предприемете действие, то не се колебайте да го направите.

2. Задайте си конкретни цели

Кажете на глас какво искате да постигнете и го направете. Може да мислите, че това не е толкова просто, но задаването на конкретни цели ще ви помогне не само да стигнете от точка А до точка Б, но и ще ви накара да почувствате, че постигате истински напредък. Никоя империя не е изградена за един ден. Най-важното са малките и последователни стъпки по пътя към величието.

3. Обградете се с мотивирани хора

Никой не може да постигне нещо значимо, когато е обграден от късогледи и негативни хора. Ако искате да реализирате вашата визия, ще трябва да се заобиколите с хора, които ще ви вдъхновяват и подкрепят да бъдете най-доброто си Аз. Всеки човек във вашия кръг от близки хора трябва да бъде позитивна сила, която да ви помогне да стигнете до мястото, към което сте се запътили.

4. Контролирайте стреса

За съжаление никой не може да избегне напълно стреса в работата, но съществуват начини да го управляваме и да попречим на тревогите и притесненията да се превърнат в пречка пред нашия успех. Работата ви не трябва да превзема напълно вашия живот, но вие трябва да приемете, че тя е неразделна част от него и да спрете да опитвате да я поставяте в отделна рамка, защото това води само до ненужно напрежение.

Предприемачите, които се провалят, не отделят нужното време, за да се справят със стреса. Те позволяват той да се трупа и трупа, докато не достигне точка на пречупване, вместо да се питат какво могат да направят, за да пренасочат тази енергия в нещо по-продуктивно и полезно.

5. Напомнете си защо сте се захванали с тази работа

Ще има дни, в които ще мислите, че сте направили огромна грешка като сте започнали собствен бизнес. Съмнението е естествен, макар и нежелан, страничен ефект от предприемачеството.

„Започвате да се съмнявате и да си казвате: „Може би не трябваше да го правя. Трябва да продължа да работя за друга компания и да поемам допълнителни рискове“. Когато бъдете обзети от подобни мисли, винаги трябва да се борите с тях. Никога не се отказвайте от вашите мечти, защото няма никакъв смисъл да живеете, ако нямате намерението да правите това, което обичате най-много“, казва Албърт Прекиардо, основател на The Mortgage Guys.

Един от начините да запазите нещата в перспектива е като отделяте малко време, за да оцените всяка малка победа и успех, които сте постигнали. Напомнете си откъде сте започнали и защо сте се захванали с това, което правите. Тези малки поводи за празнуване ще ви помогнат да си спомните, че сте поели по дълъг път и че имате още работа, за да стигнете до крайната цел.

6. Забавлявайте се

Причината да основете компания е защото обичате това, което правите. Много предприемачи започват нови начинания със страст и вдъхновение, само за да видят по-късно как всичко това се превръща в стрес и напрежение. Не искате да бъдете един от тези предприемачи.

Най-добрият начин да запазите вашата мотивация в дългосрочен план е като непрестанно си напомняте защо сте се захванали с тази работа и намерите нови начини да се забавлявате, докато я правите. В живота няма по-голяма награда от това всеки ден да правите нещо, което обичате.

Дарън Хийтнър, автор на „How to Play the Game: What Every Sports Attorney Needs to Know“, за Inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ