Компаниите, които търсят хиляди служители по време на криза

Компаниите, които търсят хиляди служители по време на криза

Компаниите, които търсят хиляди служители по време на криза

Световната пандемия от COVID-19 стана повод за много размествания в мениджмънта на редица компании. Те бяха принудени да се приспособят бързо към новата реалност като това коства работата на много служители.

Въпреки всичко в подобна криза има и бизнеси, които процъфтяват и разширяват дейността си, съобщи CNN.

Много малки бизнеси са затворили, но хората по цял свят продължават да разчитат на аптеки, магазини за хранителни стоки, ресторанти за доставка на храна.

Търсенето на стоки от първа необходимост, медикаменти, хранителни продукти и други скочи много бързо, а бизнесите в сегмента наемат хиляди хора, за да отговорят на нуждите и търсенето.

Кои големи компании наемат персонал по време на кризата?

CVS

Веригата аптеки CVS (CVS) заяви, че иска да запълни общо 50 000 работни места на непълно работно време и временни позиции в САЩ, включително "сътрудници в магазина, шофьори за доставка в дома, служители в дистрибуторския център и специалисти по обслужване на клиенти".

Компанията планира да наеме много от служителите, които са били засегнати или уволнени от някои от основните си бизнес клиенти.

CVS казва, че планира да използва виртуални интервюта по време на процеса на наемане на работа.

Walmart

Магазините за хранителни стоки и онлайн търговците на дребно бяха затрупани с клиенти, тъй като в момента голяма част от световното население е принудена да прекарва повече време у дома заради мерките против разпространение на коронавируса. В резултат на това Walmart (WMT), най-голямата верига магазини за хранителни стоки в САЩ, планира да наеме 150 000 работници на непълно работно време и временни позиции в своите центрове за дистрибуция.

Кандидатите могат "да се наемат и да започнат да работят... в рамките на 24 часа", според уебсайта на Walmart.

Amazon

Онлайн гиигантът Amazon наблюдава неочакван бум в бизнеса си сега, когато всички се разчитат на онлайн пазаруване и доставки.

Компанията планира да наеме 100 000 души в САЩ за пълноценни и непълно работни роли в мрежата за доставка на Amazon и в нейните центрове за изпълнение.

"Искаме хората, изгубили работата си по време на кризата от коронавируса, да знаят, че ги приветстваме в нашите екипи, докато нещата се върнат към нормалната си работа", казват от компанията.

Dollar General

Верига магазините Dollar General искат да прибавят 50 000 служители към работната си сила до края на април. Компанията заяви, че очаква повечето от новите позиции да бъдат временни, но също така очаква някои от новите служители да получат "възможности за дългосрочен растеж в компанията".

PepsiCo

Pepsi (PEP) заяви, че иска да наеме 6000 служители на пълен работен ден през следващите месеци. Компанията също така предоставя "засилени ползи" на своите базирани в САЩ работници и увеличава компенсацията за сегашните си служители на фона на пандемията от коронавирус.

В писмено изявление председателят и изпълнителният директор на PepsiCo Рамон Лагурта заяви, че служителите на компанията вършат "важна работа", осигурявайки храна и напитки на хората в критичен момент.

Domino's Pizza

Domino's планира да наеме 10 000 служители, които да работят като производители на пици, персонал за доставка и представители на обслужване на клиенти. Компанията също така търси хора, които да изпълняват роли в центровете си на веригата за доставки в допълнение към ръководните и асистентски мениджърски позиции.

"Възможността да продължим да храним съседите си чрез доставка означава, че все още е налице малко чувство за нормалност за всички", казва в изявление изпълнителният директор на Domino Ричард Алисън."Искаме да се уверим, че не само храним хората, но също така даваме възможности на тези, които търсят работа в този момент, особено от силно засегнатия ресторантьорски сектор".

Pizza Hut

Pizza Hut търси да наеме повече от 30 000 служители в САЩ и казва, че новите й шофьори могат да започнат работа само пет часа след наемането им.

"Сега повече от всякога ресторантите играят важна роля в храненето на семействата и тези, които търсят безопасна, бърза и надеждна храна от марки, на които могат да се доверят", се казва в съобщението на компанията.

7-Eleven

7-Eleven, най-голямата верига магазини в Щатите иска да наеме до 20 000 нови служители, за да посрещне повишеното търсене на фона на коронавирусната епидемия.

Някои от новите роли са за доставчици, които да помогнат на компанията да се справи с нарастналите търсения за доставка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ