Нов управляващ директор на SAP България

Нов управляващ директор на SAP България

Нов управляващ директор на SAP България

SAP обяви назначението на Радомир Миланов за управляващ директор на SAP България. Той поема поста от Румяна Тренчева. Тя вече е на нова ръководна позиция в региона, и ще управлява търговските дейности на SAP в България, включително продажбите на лицензи и услуги, връзките с партньори и обслужването на клиенти.

Радомир Миланов е част от ръководния екип в локалния офис на SAP от три години, от четири месеца бе временно управляващ, сега заема поста постоянно. На 41 години, магистър по макроикономика от УНСС, има магистратура и от Henley Business School към Редингския университет, Великобритания. Работи 11 години в IBM, бил е на различни мениджърски позиции - локални и международни. Доскоро бе търговски директор в SAP България и отговаряше за продажбите и бизнес стратегията на SAP в секторите банки, финанси и застраховане, енергетика, комунални услуги и телекомуникации, както и за изграждането, управлението, развитието и разширяването на партньорската мрежа на компанията в България.

“SAP е изключителна компания с огромен потенциал, каза Радомир Миланов след назначаването. Ще продължим активната си съвместна работа със стартъпи, финтех компании и други авангардни играчи в различните сектори. И искам да насочим енергията и целите си в проекти, които ще превърнат българските компании в интелигентни предприятия”. SAP e в сектора за приложен бизнес софтуер, помага на компании от всички индустрии и от всякакъв мащаб да оперират по-успешно. Приложенията и услугите на SAP дават възможност над 404 000 клиенти да увеличават доходите си, да се адаптират адекватно и да растат постоянно. Подразделението в България бе открито преди повече от 19 години. SAP инвестира и в развоен център – SAP Labs Bulgaria. В него 800 софтуерни инженери и професионалисти работят върху новите облачни технологии, предлагани SAP.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ