Обявиха победителите в конкурса за Годишните HR награди на БАУХ за 2021 г.

Обявиха победителите в конкурса за Годишните HR награди на БАУХ за 2021 г.

Обявиха победителите в конкурса за Годишните HR награди на БАУХ за 2021 г.

Победителите в 18-ото издание на конкурса за Годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2021 г. бяха обявени на специална вечерна виртуална церемония на 17 февруари 2022 г.  В оспорвана надпревара, седемчленното жури допусна до последния етап на оценка 31 кандидати.

Чрез инициативата HR гилдията в България отличава най-иновативните и успешни HR практики в страната, припознати за ценни от бизнеса, обществото и хората. Право да участват в конкурса имат единствено членове на БАУХ.

Идеите и целите на конкурса са даване на публичност и признание за постигнати резултати в работата, за създаване на HR добавена стойност за организациите и развитие нивото на HR професията и HR индустрията в България.

Ето кои са отличените във всяка от седемте категории на конкурса:

 • HR директор /мениджър на годината – Радослава Кроснева, Мениджър ЧР, Банка ДСК – вижте кандидатурата ТУК

„От 2019 г. Радослава оглави Управление „Човешки ресурси“ на Банка ДСК, като създаде екип, способен да изиграе ключова роля в сливането и трансформацията на най-голямата ритейл банка в България и да го направи с удоволствие. Радослава има над 20 години опит във всички сфери на ЧР, като е преминала през различни роли. Комбинира стратегическа визия на ЧР директор в голяма компания с човешка емпатия, която създава стойностни екипи, способни да подкрепят трайното бизнес развитие на компанията.”, пише в номинацията на Радослава Кроснева. 

 • HR професионалист на годината – Виолета Цветанова, University Relations, Diversity and Learning Lead Bulgaria, Ай Би Ем България – вижте кандидатурата ТУК

“Вече 10 години Виолета е част от екипа на IBM България, като заема ключови за компанията роли в различни отдели - HR и Финанси. Последните няколко години, Виолета е изцяло фокусирана върху развитието на програми/стратегии за обучение на служители, подпомагането на тяхното кариерно развитие, прилагането на различни подходи при наемането на нови служители и др. в глобален и локален мащаб. Виолета ръководи и политиките на многообразие и приобщаване в IBM България, като изгражда различни връзки с външни организации и прилага нови подходи за развитие на програмата за компанията- изграждането на бизнес ресурсни групи, събития и обучения. Виолета е лидер и на Академичната програма на IBM България, като отговаря за връзките с университетите в и извън страната и организацията на работата с тях. Комплексната и роля, обхваща широк спектър от цели и приоритети за развитието на човешкия ресурс в компанията.”, разкрива номинационната форма на Виолета Цветанова от Ай Би Ем България за участие в конкурса за Годишните HR награди на БАУХ.

 • Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер на годината – Франк Кванте, CEO, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт – вижте кандидатурата ТУК

„От началото на мандата си д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, работи активно със служителите на двете летища във Варна и Бургас, както и с всички партньори и заинтересовани страни на летищата Fraport Twin Star2 на местно ниво и на национално ниво с цел подобряване на условията на труд и средата за пътуване и туризъм по българското Черноморие. Инициираните от д-р Кванте проекти имат за цел да позиционират летищата като добър пример и като надеждни партньори за устойчивото развитие на българското Черноморие“, гласи аргументацията в номинационната форма на победителя в тази категория.

 • Най-добър HR проект на голяма компания – Аурубис България – вижте кандидатурата ТУК

“Семейството на Аурубис—усещане за принадлежност, повишена ангажираност и лоялност на служителите. Споделяме общи ценности—активен начин на живот, грижа за околната среда, подкрепа за местните общности.” Това са част от целите, заложени в проекта, с който Аурубис България участва в конкурса за Годишните HR награди 2021.

 • Най-добър HR проект на малко/средно предприятие – Комметрик – вижте кандидатурата ТУК

“Върнато доверие към опорочен в миналото ЧР процес; Доброволно желание за участие в процеса на по-голяма част от популацията; Засилена инициативност за участие и в други несвойствени за ролите, но свързани с позициите на колегите процеси; Органично разрастване на компанията чрез развитие на служителите отвътре; Обхващане на вътрешна мотивация и външни стимули за дейността при дизайна на показателите…” - това са част от постиженията на проекта, с които Комметрик участва в конкурса за Годишните HR награди 2021. 

 • Най-добър HR екип – Кауфланд България – вижте кандидатурата ТУК

“Членовете на екипите ни имат различни силни страни, но заедно се допълваме и синхронизираме в работата си. Това, което прави екипа достоен за наградата, са принципите, които следва: екипите в рамките на дирекция Човешки ресурси разбират работата на останалите, помагат си във всеки момент и когато някъде липсва ресурс, то той бива предоставен от останалите екипи.“, това са само някои от силните страни, успешни проекти и инициативи през 2021 г. на HR екипа на Kaufland България, благодарение на които спечели в тази категория.

 • HR консултантски проект/инструмент на годината – Контипсо – вижте кандидатурата ТУК

„CONTIPSO Learning - интернет базирана платформа за управление на обучението с напълно интегриран инструмент за създаване на интерактивно обучение. Системата осигурява всичко необходимо за управлението на знания в организациите, от тяхното създаване, съхранение, споделяне, актуализиране до мониторинг на активността и оценка на степента на възприемане. Инструментът е създаден от голям екип с експертизи в областите на управление на знанията, системи за електронно обучение, програмиране и дизайн.” – това е част от описанието на HR инструмента, с който Контипсо участва и спечели в тази категория в Годишните HR награди 2021.

Кандидатурите бяха оценени от комисия в състав:

 • Даниела Долапчиева, Вицепрезидент Хора и култура, crypto.com
 • Дарина Пенева, Управляващ директор, Стантън Чейс Интернешънъл България
 • Зорница Янкова, Директор Човешки ресурси, Скейл Фокус и член на Управителния съвет на БАУХ
 • Катерина Шопова, Директор Човешки ресурси, Лидл България.
 • Красимир Кирков, Ръководител отдел Управление на човешките ресурси, Либхер Хаусгерете Марица
 • Пламен Вушев, Управител, JOBS.BG
 • Проф. Цветан Давидков, Преподавател, Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

С номинациите на всеки от 31 финалисти в седемте категории можете да се запознаете ТУК.

Пълна информация за регламента, процеса на кандидастване и оценка, категориите и журите можете да намерите ТУК.

 

 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ