Топ 50 на най-желаните работодатели в България

Топ 50 на най-желаните работодатели в България

Топ 50 на най-желаните работодатели в България

7000 студенти от 51 университети в България определиха ТОП 50 на компаниите, най-желани работодатели у нас. Първото по рода си у нас подобно проучване Graduate Survey се проведе между 15 март и 19 май 2017 г. от To The Top Agency

 Coca-Cola HBC Bulgaria АД, IBM Bulgaria Ltd. и Hewlett Packart Enterprise/Hewlett-Packart GDBC оформят челната тройка в класацията. В първата десетка са още Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Нисан, Софарма, България Ер, Луфтханза Техник.

В момент на глад за качествени кадри в България и висок процент на безработица сред младежите, този анализ ще помогне на компаниите да разберат предпочитанията и очакванията на днешните студенти, посочват авторите на класацията.

Информацията, която студентите са попълнили в анкетата е достъпна като индивидуален анализ за всяка компания. Благодарение на това фирмите лесно могат да се ориентират кои са предимствата, заради които студентите искат да работят при тях и кои са минусите, над които трябва да работят за по-голям успех. Друг плюс на този анализ е, че студентите заявяват кои са предпочитаните от тях канали на комуникация и така компаниите ще могат да разберат от къде да привлекат повече амбициозни студенти и как да разпределят адекватно бюджета си.

Изследването показва още, че студентите все повече държат на “ясно структурирана стажантска програма”, “силна визия и корпоративна култура”, “лидер в сектора си” и “добри перспективи за бъдещо развитие”. Именно тези показатели определят дали един студент ще предпочете да работи в една компания или друга. Най-големият проблем, който се оказва, че имат студентите е ниското ниво на информираност за “възможностите по позиции, които предлага тази компания”. Това е доказателство за слабо развити комуникационни канали в България, смятат авторите на проучването.

То предоставя всички опорни точки, над които българския бизнес трябва да се съсредоточи, за да разреши проблемите си с набирането на млад персонал и за да задържи качествените кадри в България. Ето и класацията на топ 50 на най-желаните компании в България за 2017 г.:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ