Управление

Лица

|

Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ АД

Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ АД

Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на водещата компания по приходи в сектора на грижата за здравето в България „Софарма Трейдинг“ АД. Назначението е в сила от 25 ноември 2021 г. след, след като Маринов бе избран и за член на Съвета на директорите от Общото събрание на акционерите на компанията.

Венцислав Маринов е професионалист с повече от 15 години опит в сектора на грижата за здравето. Той е част от екипа на Софарма Трейдинг от самото създаване на компанията и е заемал различни управленски позиции, сред които заместник изпълнителен директор, изпълнителен директор „Търговия на едро“, финансов директор, директор „Изпълнение на корпоративната стратегия“ и други. Познава в детайли бизнеса, процесите и операциите на компанията, като е отговарял за развитието и въвеждането на стратегията на Софарма Трейдинг. През 2019 г. той става изпълнителен директор на втората най-голяма верига аптеки в България, управляваща брандовете SCS, Санита и Сеiba, която впоследствие е придобита от Софарма Трейдинг.

Венцислав Маринов има дълбоки познания във финансите, операциите, сделките по сливания и придобивания, управлението на бизнес процеси и други. Той е и магистър по „Корпоративни финанси“ от Стопанската академия „Д. А. Ценов“.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ