Елена Спирина

Елена Спирина

Елена Спирина

Елена Спирина е управител на компанията за корпоративни събития Party Management. Кариерата ù стартира в ПОК „Доверие“ и продължава в ПОК „Съгласие“. В „Овергаз“ АД заема позицията мениджър „Продажби и обслужване на клиенти“. Има опит в обучения и управление на екипи до 20 души. 8 години е част от екипа на Пощенска банка като супервайзър „Продажби“ и мениджър „Търговски маркетинг“. През 2007 г. Елена Спирина основава собствената си компания Party Management.

Party Management е компания за организиране на корпоративни събития, конференции и тиймбилдинг програми, кетъринг и отдаване на шатри под наем. Лицензиран туроператор и доверен DMC партньор на редица международни компании. Party Management е официален организатор на публичното събитие White Dinner за България.

„Най-вълнуващ е диалогът с клиента – споделя Елена Спирина. – Когато той ти има пълно доверие, дава криле на фантазията ти и същевременно се доверява на опита ти, взима под внимание препоръките ти и дори те стимулира да направиш нещо ново и различно – моментът, в който заедно творите.“

Извън бизнеса

„Work hard, play harder е мотото на живота ми. Работя здраво, но почивам активно и никога не се лишавам от удоволствия – пътувам много, катеря се по планини, обичам шнорхелинга, дайвинга, уиндсърфа, ските, йогата, кросфита, бягането, фотографията, рисуването и готвенето. Чета много – в момента „Лиценз за щастие“ на Аджам Брам.“

Въпроси&отговори

Левон Хампарцумян: Кои са трите качества, без които един мениджър не може?

– Организираност, комуникация, креативност.

Александър Димитров: Какво бихте променили в българската бизнес среда, за да бъде по-привлекателна за предприемачи и инвеститори?

– Все още липсва добра корпоративна култура в компаниите с изцяло български мениджмънт. Частните интереси са над тези на компанията и на обществото като цяло. Често липсва дългосрочна стратегия. Особено в туризма. Бих посъветвала да се наблегне на обученията, профилираното образование на децата, маркетинга на страната ни – извън разбирането за евтина дестинация и евтина работна ръка. Ще цитирам Конфуций, колкото и изтъркано да звучи: „Ако мислиш за година напред – посей ориз, ако мислиш за десет години напред – засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред – образовай населението!“.

Владимир Карамазов: Ако ви кажат, че сте стигнали дотук само заради големия си късмет, какво ще отговорите?

– Късметът е много важна предпоставка – да си на правилното място в правилното време, но не е достатъчен, за да успее човек. Трябва да имаш и смелостта да се възползваш от момента. Например за White Dinner научих случайно от една италианка по време на уъркшоп в Санкт Петербург и ето – вече трета година събитието е факт и в България. Платила съм цената на успеха си с 24/7 работа, недоспиване, стотици хиляди километри, дори „хамалстване“, с много разочарования от хора и несподелени моменти със семейството си. Успяла съм в работата си благодарение на безкрайна енергия и креативност – всеки ден.

Дарин Маджаров: Кои са трите ваши постижения, с които най-много се гордеете?

– Най-много се гордея, че преди 12 години започнах с 0 лв. Никой не ми е дал нищо даром. 12 години по-късно оборотът ни е почти милион, а годишният ръст – от 15 до 20%. Не е много предвид компаниите у нас и по света, но е много спрямо старта, който имах, затова се гордея с цифрите.

Гордея се и с идеите си – голяма част от създаденото е сътворено от ръцете и ума ми. Гордея се с клиентите си. Повечето от тях се връщат отново и отново. Какво по-голямо доказателство за това, че си свършил работата си както трябва?

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ