Ключова дума
|Автори
|Advertorial
|Фотогалерия
|Финанси
|Реклама
|Политика
|Лидерство
|Компании
|България
|Стил
|Свят
|ПР и събития
|Политика
|Общество
|Енергетика
|Бизнес
|Туризъм
|Общество
|Лица
|Култура
|Криейтив
|Класации
|Техники за успех
|София
|ЕС
|Екран
|Банки
|Мениджмънт
|Светска хроника
|Технологии
|Хороскоп
|Маркетинг
|На днешната дата
|Любопитно
|Всичко от деня
|Цитат на деня
|Job Мениджър
|Виц на деня
|Коментари
|Жената е ...
|За нас
|Реклама
|ISO 9001-2015
|Fractal Games
|Декларация за поверителност
|Икономика
|M Events
|M Видео
|Коментари
|Избори за местна власт/2023
|Политика за бисквитки
|Най-успокояващите храни при стрес
Храната е нещо много повече от средство да поддържаме жизнените си сили. В много случаи тя може да действа като лекарство, стимулант и катализатор на различни желани и нежелани ефекти в организма ни.
Затова Cooking Channel представи една интересна извадка от световната кухня – ястията, които ни помагат да се почувстваме най-спокойни и най-комфортно в кожата си, дори около нас да бушуват бури.
Това хубаво френско блюдо би трябвало да съдържа цяла бутилка червено вино, много подправки, бекон и пресен букет зеленини, сред които магданоз, дафинов лист и мащерка. Всички те действат невероятно отпускащо на нервната система.
Огнен за езика, но нежен за душата – унгарският гулаш черпи магията си от стимулиращите подправки, даващото сила говеждо и успокояващата гарнитура от картофено пюре.
Канадецът Чък Хюз е майсторът на традиционното за страната ястие путин (с ударение на и). За да го приготвите, смесете най-добрите люти френски подправки с прясно настъргано сирене и тежък кафяв сос, който ще ви даде чувство за уют в зимните вечери.
Най-добре го гарнирайте с ароматни подправки като кардамом и карамфил. Те са изключително полезни за здравето. Оризът пък регулира стомашно-чревния тракт и убива чувството за стрес.
Едно невероятно вкусно ястие от Тоскана. Надробете хляб в тази гъста зеленчукова чорба, в която има червени боровинки, зеле и домати. Тя веднага ще ви накара да се почувствате подмладени.
Класическият френски пай е бомба от витамини и успокояващи нервите мазнини със съставките си, сред които има лук, бекон, чедър и грюер – всичко това в хрупкава маслена коричка. Няма много храни, които да дават по-добро усещане за комфорт и благоденствие.
Панир е индийско сирене, което се пържи и се сервира с грах в благоуханен сос от домати и чесън.
Приготвят се с пухкав сос бешамел, бяло сирене, пресен копър и джоджен, които ще ви помогнат да спите като къпани.
Той малко прилича на паеята и се овкусява с испанско чоризо, шафран и сладки чушки. Запечете го точно преди сервиране, за да бъде с хрупкава коричка отгоре.
Най-добре е каймата да е микс от телешко, говеждо и свинско, подправени с чесън, магданоз и лют червен пипер. Сосът се прави от червени чушки за максимален тонизиращ ефект.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.