Откриха защо червеното месо разболява от рак

Откриха защо червеното месо разболява от рак

Най-после стана ясно защо яденето на червени меса разболява от рак само човека, но не и други месоядни.

Те предизвикват токсична имунна реакция, тъй като са разпознати и атакувани като външен нашественик и това предизвиква възпаление.

Отдавна се знае, че свинското, телешкото и агнешкото повишават риска да се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от човека.

Медици от Калифорнийския университет са разкрили загадката, съобщи в. „Дейли телеграф”, цитиран от „24 часа”. В тези меса се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Тъкмо заради тях имунната система на човека атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление и води до рак.

При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са есте-ствено налични в техните тела.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Имение с отстъпка: Свалят 25 млн. долара от цената на бившия дом на Рики Мартин
Световните петролни компании съкращават работни места поради ниските цени на "черното злато"
Добрите екипи са по-важни от добрите идеи
Данъчен проблем: Шефът на Ferrari ще полага една година общественополезен труд
На днешната дата, 10 септември. Рождениците днес
Цитат на деня
Митниците продават на търг 87 килограма златни и сребърни бижута, кюлчета и монети, задържани на ГКПП "Капитан Андреево"
"Хитачи" открива нов завод за железопътни вагони на стойност 100 милиона долара близо до Вашингтон