Ценни съвети за Новогодишната трапеза

Ценни съвети за Новогодишната трапеза

Ценни съвети за Новогодишната трапеза

На Новогодишната трапеза задължително трябва да има плодове, съветват диетолозите.

Те препоръчват да се консумират цитруси – мандарини и портокали. Хубаво е на всяка празнична маса да има по чаша лимонов сок разтворен във вода. Това помага на разграждането на мазнините.

Не трябва да се нахвърляме на вкусните ястия, а да се храним на често, но по малко, препоръчват още специалистите по здравословно хранене.

Всъщност не е задължително на Новогодишната трапеза да има традиционните свински пържоли. Те може да са телешки или да се прибегне до американската традиция, навлязла в последните години и в България, да се приготвя пуйка.

Все пак, ако пържолите са свински, диетолозите съветват са изпечени на скара и да бъда придружени с голяма зеленчукова салата.

Добре е да се избягват тежките гъбени сосове към месото и топените и пушени сирена. Час след консумацията на пържоли се препоръчва да се приемат плодове. Те обаче не трябва да се смесват с основните хранения, а да бъдат междинни.

Внимавайте и да не прекаляват с алкохола по празниците, защото той както и мазните храни е доста калоричен и предразполага към напълняване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ