Ценни съвети за Новогодишната трапеза

Ценни съвети за Новогодишната трапеза

На Новогодишната трапеза задължително трябва да има плодове, съветват диетолозите.

Те препоръчват да се консумират цитруси – мандарини и портокали. Хубаво е на всяка празнична маса да има по чаша лимонов сок разтворен във вода. Това помага на разграждането на мазнините.

Не трябва да се нахвърляме на вкусните ястия, а да се храним на често, но по малко, препоръчват още специалистите по здравословно хранене.

Всъщност не е задължително на Новогодишната трапеза да има традиционните свински пържоли. Те може да са телешки или да се прибегне до американската традиция, навлязла в последните години и в България, да се приготвя пуйка.

Все пак, ако пържолите са свински, диетолозите съветват са изпечени на скара и да бъда придружени с голяма зеленчукова салата.

Добре е да се избягват тежките гъбени сосове към месото и топените и пушени сирена. Час след консумацията на пържоли се препоръчва да се приемат плодове. Те обаче не трябва да се смесват с основните хранения, а да бъдат междинни.

Внимавайте и да не прекаляват с алкохола по празниците, защото той както и мазните храни е доста калоричен и предразполага към напълняване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ