Виното - най-новият тренд в заложните къщи

Виното - най-новият тренд в заложните къщи

Виното - най-новият тренд в заложните къщи

Някои американски съдържатели на заложни къщи се обърнаха към необичаен, но много ценен артикул, за да подсигурят възвращаемостта на инвестициите си. В истинска мода се е превърнало приемането на скъпи вина като залог срещу заем, предаде агенция Ройтерс. Тънките напитки се ценят наравно със старинните семейни бижута и произведенията на изкуството.

Самите съдържатели заявяват, че на всички нива на икономическата стълбица днес се срещат проблеми с ликвидността и те разчитат на въображението си, за да се справят с проблемите.

„Ще се изумите колко много богаташи имат ужасен кредитен рейтинг. Освен това, ако отидете в банка, може да ви отнеме месеци да получите заем. Когато ние даваме пари, то е обикновено на мига”, заяви Джордан Табак-Банк, директор на заложната къща „Бевърли Лоун”.

Офисът му обслужва някои от най-големите холивудски звезди и американски богаташи. Сред клиентите на „Бевърли Лоун” са и мениджъри на хедж фондове, банкери, адвокати и лекари. „За много хора идването при нас е бизнес възможност, която дава нужния тласък на бизнес начинанията им”, допълни Табак-Банк.

Той, както и ръководителите на онлайн къщата USGoldBuyers.com с радост приемат напоследък и скъпи вина като залог срещу заемите. Рискът си струва. Един британски лихвар например наскоро даде заем в размер на 120 000 долара в замяна на 128 бутилки вино „Шато Д’Икем”, чиято реална стойност на пазара се оценява на 250 000 долара.

„Ние обаче не искаме наистина да продаваме виното, както и другите ценности, които приемаме”, обясни говорителят на USGoldBuyers Фосе Каба. Според думите му, рядко става и нужда. Около 90% от дадените заеми реално са били изплатени, разкри той.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ