Рекорден ръст на доверието в германския бизнес

Рекорден ръст на доверието в германския бизнес

Рекорден ръст на доверието в германския бизнес

Докато развиващите се пазари се влошават, икономиката на Германия остава една от най-стабилните в света. Уважението към нея нараства.

Немският изследователски институт Ifo съобщава, че доверието в бизнеса в страната се е покачило рекордно за последната година.

Индексът на бизнес климата се е увеличил до 107,5 пункта през август, от 106,2 пункта през предходния месец.

Индустрията и търговията се радват на повече рентабилност. Германските компании отчитат, че са по-доволни от настоящото си бизнес състояние. Оптимизмът им, макар и умерен, расте.

Индикаторът на бизнес климата в производството в страната се покачва значително, до най-високото си ниво от април 2012 г. Оценките на настоящата бизнес ситуация са по-добри от тези миналия месец. Фирмите изказват по-оптимистични прогнози. Очаква се икономически тласък от експорта.

Доверието пада основно в строителството, но все пак остава на средно ниво в дългосрочен план. Оценките на строителите за настоящата бизнес ситуация са малко по-неблагоприятни в сравнение с миналия месец. Немските компании в този сектор са предпазливи в очакванията си за бъдещо развитие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ