Виждате ли "обикновените" хора в компанията?

Виждате ли обикновените хора в компанията?

Виждате ли "обикновените" хора в компанията?

Като лидер имате основната отговорност да помагате на подчинените си да реализират потенциала си. Също така обаче имате ограничено време, енергия и бюджет. Е, как да разпределите тези ограничени ресурси между служителите, за да разкрият най-доброто в своята работа - и по този начин, който дава най-доброто на вашата организация?

Смятате ли да обърнете внимание на експертите, които твърдят, че звездните изпълнители заслужават лъвския пай от времето и вниманието, както и заслужени награди? Или следвате съветите на онези, които вярват, че трябва да държите най-натоварвания играч далеч от светлините на прожекторите? Все още други експерти препоръчват да инвестирате по-голямата част от вашата управленска енергия в подобряване на тези, които имат нужда. Важно е, обаче, да не изпадате в ситуация, в която си личи, че имате фаворити, пише Harvard Business Review. Как да направите това?

Дефинирайте стойността по различен начин. Много лидери смятат, че само топ изпълнителите са тези, за които трябва да се притеснявате. Но всеки ден по различните етажи на компанията ви различни хора дават всичко от себе си, за да имат високи постижения. Тези сътрудници често работят извън ръководството и обикновено са по-продуктивни, както по отношение на количеството така и на качеството на тяхната работа. Те въвеждат други форми на стойността.

Обърнете внимание на това как управлявате, развивате и възнаграждавате. Лидерите не трябва да избират между топ изпълнителите си и по-малко изявяващите се. Играчите от Б група също заслужават добро заплащане, независимо, че са по-ниско в йерархията. В мениджмънта все по-често се говори за равно третиране.

За да гарантират, че отделят достатъчно време за двете си групи играчи, мениджърите трябва да следят своите модели за комуникация. Топ изпълнителите имат огромна нужда от внимание и признание и много лидери не осъзнават, че те харчат 90% от времето си с тях. В резултат на това, играчите от Б група могат да се чувстват игнорирани.

Обикновените хора в компанията често вършат изключително стойностна работа и също така имат нужда от вниманието ви. Техните усилия обаче често остават незабелязани.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци