Преструктурират Агенцията по вписванията

Преструктурират Агенцията по вписванията

Преструктурират Агенцията по вписванията

В Агенцията по вписванията ще бъде направено преструктуриране с цел тя да бъде развивана. Освен това ще се добавят нови функции. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Петко Петков, цитиран от БГНЕС.

По думите му ведомството няма да бъде закривано, няма и да се превърне в дирекция към правосъдното министерство.

От 12, регионалните звена на агенцията ще станат 6, но няма да бъдат  премахвани структурите, които работят с хората, заяви зам.-министърът. "Нито един служител, който работи с хората, няма да бъде съкратен", добави той.

Преструктурирането ще се състои в това, че няколко звена, които до момента са били отделни като структура с отделен регионален директор, всеки от тях с шофьор, със счетоводство, с администрация, ще бъдат обединени, така че в рамките на една административна структура ще бъдат обслужвани няколкото фронт офиса.

Правосъдният министър Христо Иванов подчерта, че крайната цел, която той вижда за постижима в „обозримо бъдеще" е ведомството да стане Държавна агенция”. „Тоест, тя да придобие напълно самостоятелен статут, която да поеме колкото може повече от съществуващите електронни регистри, така че да имаме единен модел на регистърно обслужване на гражданите", заяви министърът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ