СИБАНК с изгодни кредити за малкия и среден бизнес

СИБАНК с изгодни кредити за малкия и среден бизнес

СИБАНК с изгодни кредити за малкия и среден бизнес

Трите основни приоритети на СИБАНК са да бъде партньор на бизнеса в усвояване на европейски проекти, да стимулира новите инвестиции и да подкрепя досегашните си лоялни и устойчвиви клиенти. Това заяви изпълнителният директор на СИБАНК Кристоф Де Мил на провелия се днес бизнес форум във Варна, организиран от сп. „Мениджър”.

Кристоф Де Мил беше един от основните лектори във втория панел, посветен на финансирането на бизнеса. Той представи на участниците във форума двата действащи в момента механизми за подкрепа на малките и средните предприятия. Единият е по линия на Европейската инвестиционна банка, която предоставя 50 млн. евро за кредитиране на малкия и средния бизнес. СИБАНК ги е удвоила, така че в момента програмата разполага вече със 100 млн. евро.

Другият проект е програмата Джереми, по който има 112 млн. евро като основното при него е, че кредитите са на по-ниски цени, с по-ниски обезпечения и по-малка административна тежест.

Другият лектор, Георги Лилянов, управител на Кофас България даде ценни съвети какво да правим при просрочване на вземанията. Основната препоръка е да не късаме диалога с длъжника.

В момента средно просрочванията на вземанията в бизнеса вече са над 100 дни като в строителството са 150, а в търговията – 107 дни, посочи Лилянов. Той препоръча бизнеса да си търси парите веднага след издаването на фактурата и да настоява за изплащането им в законния тридесетдневен срок.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ