Bentley повиши продажбите си през 2011 г.

Bentley повиши продажбите си през 2011 г.

Bentley повиши продажбите си през 2011 г.

Производителят на луксозни автомобили Bentley е увеличил продажбите си с 37% през 2011 г., съобщи BBC. От компанията твърдят, че търсенето е възобновило нивата си преди рецесията.

Базираната в Крю, Англия, фирма съобщава, че през изминалата година е продала 7003 автомобила на цени, които започват от 208 хил. долара. САЩ продължава да бъде най-големия пазар на Bentley с 2021 коли, продадени през 2011 г. В сттраната се отчита ръст на продажбите на тази марка от 32%.

Китай се класира на второ място. Там са продадени 1839 автомобила Bentley през 2011 г. От компанията коментираха, че се радват на повишения интерес към колите им на развитите и нововъзникващите пазари. Те планират да повишат вниманието към марката през 2012 г. с новия модел Continental V8. Въпреки амбициозните си планове обаче управлението се старае да прави реалистични прогнози на фона на все още нестабилната глобална икономика.

Само през декември продажбите на компанията са се повишили с 69% в сравнение със същия месец година по-рано. Междувременно Bentley води преговори с профсъюзи във връзка със заплащането на служителите й в Крю.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ