Първата авиокомпания, създадена да лети с кучета

Първата авиокомпания, създадена да лети с кучета

Първата авиокомпания, създадена да лети с кучета

Пътуването със самолет с домашни любимци може да бъде сложно, особено когато авиокомпаниите приемат пътници с кучета или котки с ограничения и с различни протоколи. Air Bark е първата авиокомпания, която е специално създадена за пътуване с животни. Идеята възниква от обединението на Bark (американска марка продукти за кучета) с чартърна авиокомпания.

Полетите, които вече могат да бъдат резервирани, ще стартират на 23 май 2024 г. от Ню Йорк (САЩ) до Лос Анджелис и Лондон (Обединеното кралство), предава elEconomista.es

Пътуването с Bark Air ще включва няколко стъпки. След направена резервация, служител на фирмата ще се свърже с клиента, за да получи информация за нуждите на всяко от кучетата, както и планове за пътуване.

В деня на пътуването пътниците трябва да пристигнат на летището между 45 и 60 минути преди излитане. Самолетите ще бъдат подготвени с успокояващи феромони, музика и цветовете, които кучетата предпочитат. Освен това ще се предлагат успокояващи лакомства, шумопотискащи наушници и успокояващи якета, така че кучетата да имат спокойно пътуване. По време на излитане и кацане на кучетата ще се подава вода, за да се избегне дискомфорт в слуха.

Полетите между Ню Йорк и Лондон са на цена от около 8000 долара (7500 евро) за човек и куче, а разписанието им ще варира в зависимост от търсенето. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ