Facebook ще съобщава за всяко действие, което предприемате

Facebook ще съобщава за всяко действие, което предприемате

Facebook ще съобщава за всяко действие, което предприемате

Facebook пуска новите Оpen Graph приложения, известни като  „Жестовe“. Те бяха лансирани още миналата година, но сега ще бъдат разширени, съобщи компанията. Това са приложения, направени от външни разработчици, които ще следят и публикуват действията на потребителите непрекъснато ако те, разбира се, са дали своето разрешение веднъж.

На конференция в Сан Франциско през септември миналата година Facebook обяви пускането на Open Graph, което цели да подобри действието на бутона „харесвам“. С негова помощ когато потребителите гледат телевизия, готвят, пазаруват или спортуват ще могат лесно да го споделят в социалната мрежа. „Жестовете“ са обвързани с новия дизайн, който Facebook налага в момента, наречен Timeline.

Той все още не е задължителен за всички потребители, но в един момент съвсем скоро вероятно социалната мрежа ще поиска хората да преминат към новата визия на сайта. Идеята на Timeline и на „жестовете“ е да обобщят нещо като реален запис на живота на потребителите. Един от основните рискове, който крие приложението е относно сигурността и постоянните набези на социалната мрежа в личнFacия живот на потребителите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ