US автомобилни производители отчетоха рекордни продажби в Китай

US автомобилни производители отчетоха рекордни продажби в Китай

US автомобилни производители отчетоха рекордни продажби в Китай

General Motors и Ford регистрираха рекордни продажби в Китай през 2011 г., въпреки забавянето на икономиката в страната, съобщи BBC.

Продажбите на коли от GM и от нейните китайски партньори през изтеклата календарна година са нараснали с 8,3% до рекорден връх от 2,5 милиона  бройки. Ford, от своя страна, е продала 519 390 автомобила в Китай, което е скок със 7% в сравнение с годината по-рано.

Търговията на автомобили в Китай се увеличи неимоверно през 2010 г., отчасти заради инициативите на правителството. През 2011 г. тя е била по-умерена, отбелязват наблюдатели. Американските фирми са спечелили от представените от тях в Китай най-нови модели. От GM очакват 2012 г. да е по-силна. Компанията планира да разшири пазарния си дял във втората по големина икономика в света над 13,6%, какъвто е сега.

2011 г. обаче беше тежка за японските автомобилни производители след тройния катаклизъм в страната – земетресението, последвалото го цунами и атомната криза, на 11 март. Негативно влияние върху бизнеса им са оказали и наводненията в Тайланд. Honda Motors вчера за първи път в историята си отчете годишен спад на износа за Китай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ