Британците ще слагат витамин D в млякото

Британците ще слагат витамин D в млякото

Научните съветници на правителството в Лондон обмислят да добавят витамин D в прясното мляко, продавано в страната, предава Daily Mail. Мярката се налага заради това, че по-голямата част от населението в страната изпитва недостиг на слънчеви лъчи поради прословутото лошо английско време.

Прясното мляко в комбинация с витамин D подсилва здравината на костите, предотвратява сърдечно-съдовите заболявания и рака. Витамин D има куп полезни действия, но се абсорбира от организма само когато тялото е изложено на слънце.

Сред обсъжданите възможности от правителството е “подобряване“ на прясното мляко така, както вече беше направено в Канада.

Витамин D е жизненоважен за абсорбирането на калция и може да предотврати редица болести като Алцхаймер. Д-р Ан Прентис, която е председател на британската правителствена комисия по храните, заяви, че правителството в Лондон се занимава с проблеми, свързани със здравето на британските граждани, а прясното мляко е едно от средствата, които може да се използват за тази цел. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ