Арестуваха мъжа, влачил кучето си с кола

Арестуваха мъжа, влачил кучето си с кола

Арестуваха мъжа, влачил кучето си с кола

55-годишният Райчо Иванов, който влачи жестоко кучето си с кола в асеновградското село Тополово, е задържан за срок от 24 часа. Това съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура – Пловдив.

След образуване на досъдебното производство прокуратурата е дала подробни указания за хода на следствените действия, съобщи "Фокус". При изпълнението им по делото са извършени разпити на свидетели и е било установено местонахождението на извършителя на деянието, поясни Илиев.

Установено е, че кучето е починало и Иванов го е заровил, заяви прокурор Илиев. След извършен оглед на местопроизшествието трупът на кучето е изпратен за ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила тя, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени. След депозиране на заключението по назначената ветеринарна експертиза, предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението, поясни Илиев.

В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са настъпили по особено мъчителен за животното начин, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ