Български състезател по мотокрос загина на шампионат в Румъния

Български състезател по мотокрос загина на шампионат в Румъния

Български състезател по мотокрос загина на шампионат в Румъния

22-годишният български състезател по мотокрос Добромир Добрев е починал след инцидент по време на Източно-европейския шампионат по мотокрос в Румъния. Това съобщи за „Фокус” Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм.

По време на състезанието вчера Добрев е паднал в 20-тата или 21-ата минута от манша. Починал е на път към болницата в град Зарнещи, Румъния, вследствие на счупване на вратните прешлени.

Заради сухото време трасето е било осеяно с прашни облаци и по тази причина Добрев е загубил контрол върху мотора си. Преди един от скоковете, българският състезател не е набрал достатъчно височина, заради което е паднал.

Румънската полиция води разследване по случая. 

Добромир Добрев е сред най-добрите български състезатели по мотокрос. През 2007 година става републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 конски сили. Следват поредица от успешни представяния в републиканския, балканския, а през 2012 г. е сребърен медалист в източноевропейския шампионат. Добрев се състезава в класа на 450-кубиковите мотори МХ 1. Състезавал се е за клуб „Моторейсинг” - Симитли. Привърженик е на марката „Хонда“, но за Румъния състезателят заминал с чисто новия си КТМ - 2013.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ