Вдигат парите за майчинство още от 1 юли

Вдигат парите за майчинство още от 1 юли

Вдигат парите за майчинство още от 1 юли

Парите за майчинство и отглеждане на дете до 2-годишна възраст се увеличават със 70 лв. и стават 310 лв. от 1 юли. Със 100 лв. – от 150 на 250 лв. ще бъдат повишени и еднократните помощи за първокласници от социално-слаби семейства. Това реши на първото си заседание новото правителство.

 Промените са част от пакет социални мерки, които ще бъдат приети тази година, за да бъдат подпомогнати най-засегнатите от социално-икономическата криза българи, съобщи правителствената пресслужба.

При встъпването си в длъжност, премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър коментираха, че в зависимост от първите прегледи на бюджетното състояние ще се преценява дали увеличенията могат да се осигурят още от лятото или ще трябва да бъдат отложени от 1 октомври.

Еднократната помощ за първокласници се отпуска на семействата, които отговарят на условията за социално подпомагане. Размерът й не беше променян от 2008 г. насам.

С допълнителните пари ще бъдат подкрепени 45 000 деца, а промяната ще бъде въведена с постановление на Министерския съвет до 19 юни, уточнява пресслужбата на МС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ