Времето: облачно, дъждовно и застудява

Времето: облачно, дъждовно и застудява

Времето: облачно, дъждовно и застудява

Денят ще е облачен и още сутринта в Западна, а по-късно и в Централна България ще завали дъжд. В северозападните райони и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Почти без валежи ще остане в източните райони на страната.

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, малко по-високи на югоизток.

В планините ще е облачно и ще превалява сняг. Вятърът ще е от юг – югоизток, силен, по високите части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Слънцето ще изгрее в 6, 57 ч. и ще залезе в 18, 20 ч.

Атмосферното налягане ще се понижава. Ще е по-ниско от средното за март.

В петък ще остане облачно и дъждовно, главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област валежите ще са значителни. В Западна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът там ще е от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5, а максималните от 0 до 2 градуса в Северозападна България и до 13-14 градуса на места в Югоизточна.

В събота и неделя вятърът ще е  умерен и временно силен, от североизток. Ще застудее още. Валежите ще намалеят, но почти навсякъде дъждът ще премине в сняг.

В началото на следващата седмица ще се задържи студено и предимно облачно, но без съществени валежи. Температурите ще продължат да се понижават.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ