Времето: слънчево и топло

Времето: слънчево и топло

Днес ще преобладава слънчево време, на моменти с разкъсана средна и висока облачност. Сутринта температурите ще са между 8 и 13 градуса.

В следобедните часове главно над планинските райони и Лудогорието ще се развие и купеста облачност, но само на отделни места може да превали за кратко. Вятърът ще е слаб.

Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски по крайбрежието – 15-18 градуса. Температурата на морската вода вече е от 12 градуса по северното, до 16 градуса по южното крайбрежие.

В планините до обяд ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Следобед ще се развие и купеста облачност, но няма да вали. Дневната температура на 1200 м надморска височина ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Слънцето в София изгрява в 6, 18 ч. и залязва в 20, 30 ч.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. 

Във вторник и в сряда времето ще остане слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно.

Тази година лятото ще дойде още във вторник и на шести май - на Гергьовден, температурите ще минат 30 градуса.

В четвъртък обаче времето ще се развали - температурите ще паднат до 22-23 градуса. В следобедните часове в Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевични бури, а вечерта и през нощта и в югоизточните райони. Валежите ще са сериозно, има опасност и от бурни ветрове и градушки.

В края на следващата седмица обаче времето ще се стабилизира.

В периода след 15 до 17 май се очакват още валежи  и малко по-ниски температури.

До края на месеца времето често ще се променя и ще има периодични превалявания. Очаква се количеството на валежите да бъде над нормалното за последния пролетен месец, което е от по 50-70 л/кв. м.

Май ще бъде и по-хладен от обичайното. Средната температура за месеца ще бъде около и под нормата от 16 - 18 градуса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ