Мартин Петров застава зад образованието в НСА

Мартин Петров застава зад образованието в НСА

Мартин Петров застава зад образованието в НСА

За поредна година изтъкнати спортисти подкрепят кандидатстудентската кампания на Националната спортна академия "Васил Левски". 

Започна вече подаването на документи за кандидатстване в Академията. Лице на тазгодишния прием на нови студенти е един от най-успешните български футболисти в последните години - Мартин Петров. Освен това кампанията за набиране на студенти подкрепят и момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова. Всички те са възпитаници на Академията.

Мартин Петров завърши първи курс в НСА тази година. Спортната му кариера включва националния отбор на България, както и отбори като Атлетико Мадрид, Волфсбург, Манчестър Сити и Болтън. "Радвам се, че от миналата година вече съм част от НСА. Смятам, че от тук нататък с каквото и да се занимавам, академията ще ми даде необходимите знания в различните области. Тя е изключително популярна и може да се гордее с велики спортисти и треньори, завършили обучението си тук. Дано и аз един ден да бъда до тях! Надявам се младите хора да узнаят, че да работиш като треньор или учител са необходими изключително много познания, които за наше щастие можем да получим в НСА. Успех на всички!", казва Мартин Петров

На гимнастичките ни предстои предизвикателството "Баку", където се провеждат за първи път европейски игри. Наскоро те се завърнаха с медали от Световната купа в Ташкент. Успоредно с тренировките и състезанията се справят с учебния процес и показват, че с воля и упоритост могат да постигат успехи както в кариерата, така и в обучението си.

Тази година кандидатстудентските изпити в НСА се провеждат от 8 до 14 юли. Професионалните квалификации за прием в образователно-квалификационната степен „бакалавър” през учебната 2015/16 г. са треньор по близо 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт). 

От няколко години посланици на образованието в НСА са Димитър Бербатов, Евгени Иванов и Йордан Йовчев, а миналата година в кампанията се включиха Александра Жекова и Кубрат Пулев. Техните пожелания вдъхват увереност и сигурност в избора на младите хора, решили да продължат образованието си в НСА "Васил Левски", посочват от академията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги